CEZA HUKUKU

Ceza hukuku, suç ve ceza kavramlarını inceleyen, cezai yaptırımlarla yasaklanan hukuka aykırı fiilleri belirleyen, toplumun varlığını, ortak yaşamın korunmasını ve ilerlemesini amaçlayan hukuk normlarının tümünü içeren hukuk dalıdır. Alagöz Hukuk Ofisi olarak ceza soruşturmaları ve kovuşturma işlemlerinin her safhasına yönelik şüpheli ve sanık müdafiliği ile müşteki ve mağdur vekilliği hizmetleri titizlik ile yürütülmektedir.


BORÇLAR HUKUKU

Borçlar hukuku, özel hukuk alanına giren borç ilişkilerini inceleyen ve düzenleyen hukuk dalıdır. Borç ilişkisi kavramı, özel hukuk açısından tanımlandığında, alacaklı ve borçlu adı verilen iki taraf arasında meydana gelen ve borçlu olan tarafın alacaklıya karşı belli bir davranış biçiminde (edimde) bulunmakla yükümlü olduğu, alacaklının da borçludan bu davranış biçiminin yerine getirilmesini isteyebileceği (ifayı talep edebileceği) hukuksal bir bağdır.


BİLİŞİM HUKUKU

Bilişim Hukuku, teknolojik gelişmeler çerçevesinde insanoğlunun teknik, ekonomik ve toplumsal alanlarda kullandığı bilginin, elektronik ve benzeri makineler aracılığıyla toplanması, işlenmesi, saklanması ve korunması ile bunlardan doğan ihtilafların çözümü ile ilgilenen hukuk dalıdır. Günümüzde bilişimin önemi artmakta ve bununla birlikte birçok hukuki problem ortaya çıkmaktadır.


BİREYSEL BAŞVURU

Temel hak ve özgürlükleri kamu gücünün işlem, eylem ya da ihmali nedeniyle ihlal edilen kişiler, 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile hukuk sistemimize giren Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı kazanmışlardır. Yasal düzenleme ile temel hak ve özgürlük ihlallerinin ulusal hukukta ortadan kaldırılması amaçlanmıştır.

Alagöz Hukuk Ofisi olarak; kişi hürriyeti ve güvenliği, adil yargılanma hakkı, suç ve cezaların kanuniliği, eğitim ve çalışma özgürlüğü gibi birçok temel hakları ihlal edilen ve diğer başvuru yolları tükenen müvekkillere bireysel başvuru sürecinin başından sonuna kadar her türlü hukuki desteği sağlamaktayız.